Onze jeugd en het gevaar van Sociale Media

Gastpost van Taetske Guillaume ©

Sociale Media en de negatieve invloed op de jeugd

 

De jeugd van tegenwoordig heeft het een stuk beter dan toen wij nog jong waren? Is dat werkelijk waar? Ik geloof dat niet. Ik kan me nog goed herinneren dat toen ik opgroeide er geen tv in ons huis was. Mijn ouders luisterenden liever naar klassieke muziek of lazen een goed boek. Na het avond eten werden er verschillende spelletjes gespeeld.

Om eerlijk te zijn heb ik niets gemist en had een fijne jeugd. Mijn ouders hadden tijd voor mij en samen ondernamen wij leuke tochtjes. Ik had ook geen mobiel of een computer. Heeft dat mijn volwassen worden gehinderd? Zeer zeker niet.

Taetske rond groen

Gastpost van Taetske Guillaume ©

Website: Healthy Anti Aging Alternatives
Land: Spanje

Hallo iedereen, Onderaan dit artikel kun je meer lezen over mijn leven in een notedop.

button_taetskes-verhaal

 

De fascinatie voor Sociale Media

Op straat kom je veel jongelui tegen die hun mobieltje aan hebben en er geboeid naar staren, helemaal niet bewust van wat er om hen heen gebeurd. Je krijgt de indruk dat ze niet aanwezig zijn, en leven in een soort paralelle wereld.

Iedereen heeft een mobielHet feit, dat als een mobiel vergeten of zelfs verloren is, het een drama wordt, geeft mij te denken.Zonder mobiel hoort men niet meer bij de groep en kan je de dagelijkse dingen niet meer delen, je bent een outsider. Het gekke is dat zelfs als ze naast elkaar zitten het makkelijker is te teksten dan met elkaar te praten.

Kinderen spelen niet meer op straat, zij zitten liever thuis voor het scherm en spelen games. Veel ouders, die geen tijd hebben om zich met hun kinderen te bemoeien, zijn blij dat hun dochter of zoon thuis is. Daar zijn zij veilig of zo hoopt men.

 

 

De “Brain” doktor uit America

Dr. Amen uit Amerika is een wereldberoemde doktor. Hij gebruikt “brain imaging science” om mensen te helpen die onder emotionele toestanden lijden, zoals angsten, depressie en bipolar disorder. Gedragsuitingen zoals verslaving, gewichtsproblemen en agressiebeheersing. Cognitive problemen zoals gedachten verlies, Alzheimers en dementie. Problemen met leren zoals Attention Deficit Disorder (ADD), ook wel genoemd Attention Deficit Hyperactivity Disorder (ADHD).

Dr. Amen zegt dat de gezondheid van de hersenen het centrum van onze  gezondheid en succes is. Wanneer onze hersenen gezond zijn voelen mensen zich gelukkiger, zijn ze gezonder, intelligenter en hebben ze meer geld omdat zij betere beslissingen nemen.

Dr Amen is een doktor, psychiater, professor en 10 keer New York Times bestselling author. De Amen klinieken hebben ‘s wereld grootste data base voor functionele hersenscans met een totaal van 150.000 scans en patienten uit 120 landen. Ik krijg Dr. Amens newsletter en kort geleden las ik iets wat mij bewust maakte dat niet alles wat modern is ook goed voor ons is en vooral niet voor de jeugd.

Als men aan z’n jeugd denkt kan men zich zeker leuke feestjes en gezellige dingen herinneren. Het was spannend om jong te zijn. Er was nog zo veel om te ontdekkken. Echter de jeugd van nu tussen de 14 en 27 jaar heeft het minder leuk dan men zou vermoeden. De zogenaamde Z Generatie heeft problemen die wij vroeger niet kende.

Een statistiek die bezorgd maakt

De geleerden hebben ontdekt dat er 71% meer jongelui zijn die aan psychische spanningen leiden. Er is ook een steiging van 63%  die symptomen van depressies hebben. Teenagers leiden ook hieraan en er is een 52% steiging in depressieve symptomen. Het blijkt dat de jonge generatie dubbel zo veel keer aan zelfmoord denkt.

Toen ik dit las was ik echt geschokt, toen ik klein was hoorde je amper over zulke dingen. Men vraagt zich af hoe dit komt. Is onze “moderne” wereld daaraan schuld? Het blijkt dat er 2 redenen zijn voor deze droevige toestand.

Depressies & Negatieve Gedachten

Ten eerste het excessive gebruik van technologie

De godganse dag aan je mobile telefoon te kleven is helemaal niet goed. Het is niet goed voor onze mentale gezondheid. Ettelijke studies brachten aan het licht dat het gebruik van sociale media op dit intensieve niveau gekoppeld is met depressies, het gevoel alleen te zijn, het gevoel van er niet bij te horen, en ook zelfmoord gedachten. Een studie met 1 millioen tieners bewees dat zodra men minder bezig was met sociale media en gewoon een persoonlijk contact had met vrienden dit een positieve uitwerking had.

Te veel aan je computer, video chat, naar de tv kijken, computer spelletjes spelen, texting, en sociale media heeft een negative uitwerking op de jeugd. Een studie uit 2018 liet zien dat, met alleen 30 minuten per dag op sociale media en dit gedurende 3 weken, ze bij de studenten al een positive werking konden vaststellen. Het schijnt dat een detox van sociale media gedurende een aantal weken zeer goed doet.

 

Ten tweede te weinig slaap

Goed slapen is ongelofelijk belangrijk voor onze mentale gezondheid. Tieners zouden eigenlijk 8 tot 10 uur per nacht moeten slapen. Echter hoeveel doen dat? De slaapkamer moet zo donker mogelijk zijn en ongeveer 1 uur voor het slapen gaan moet men de Social Media uitschakelen. Het is niet goed je computer en of je mobieltje mee in bed te nemen.

Het blijkt dat maar 9% van de jeugd genoeg slaap krijgt. Een studie met 28,000 studenten bewees dat voor elk uur dat je je slaap mist er 38% meer kans op een depressie en 58% meer kans op zelfmoord is.

Te weinig slaap en te veel technologie heeft een nadelige werking op de ontwikkeling van de jonge hersenen. Deze 2 punten die Dr. Amen in zijn bericht noemt zijn zeer belangrijk. Hieraan gekoppeld komt er ook nog de schade van de elektromagnetische straling bij.

Van 2G naar 5G

Zendmasten Eerst hadden wij 2G en dat maakte het mogelijk mobiele fax of data gesprekken over te zetten. De snelheid was 9600 bit per seconde. Indertijd sprak men nog niet over gevaren voor de gezondheid.

Daarna kwam 3G. Wikipedia zegt dat 3G de afkorting is van derde generatie. Tijd is geld, dus moest de communicatie ook sneller en beter worden. Dit was van belang voor videoconferentie en breedbandinternettoegang.

 

In 2013 kwam 4G in Nederland, dit was weer sneller dan 3G. Deze snelheid heeft een zeer hoge prijs. Meer masten zorgen voor meer straling en dat 24 uur per dag. Het is negatief voor de mens, fauna en flora.

Steeds meer studies waarschuwden voor het gevaar van deze soort van straling. Professor Adlkofer kwam tot de conclusie in 2007 dat er DNA breuken kunnen optreden. Het lichaam heeft wel een reparatie systeem echter niet als deze toestand continue aanhoud.

Omdat de mens niet luistert en altijd meer, sneller, en beter wil hebben staat nu 5G voor onze huisdeur. Dat klopt eigenlijk niet omdat 5G al binnen is. Vroeger kon je de stekker er uit trekken en dan tijdens de nacht stralingsvrij slapen. Met 5 G is dat niet meer mogelijk. Er bestaan nog geen studies met data over 5G maar dat is eigenlijk ook niet nodig.

Er bestaan genoeg studies die bewijzen dat 3G en 4G een gevaar is voor onze gezondheid en de wereld. Dat er een plan is om 20.000 satelieten in de baan om de aarde te brengen die de mensheid 5G stralingen bezorgd is helemaal onverantwoord. Bovenodien komt ook nog het feit dat de ozonlaag hier onder zal lijden.

Zonsondergang

Slotbeschouwing

Geen wonder dat onze jeugd ziek is, het is onze eigen schuld en de toekomst ziet er niet goed uit. Ik wil een schone en gezonde wereld ook voor de komende generaties. Ik hoop dat U dat ook wilt.

 

Taetske’s biografie

 

Taetske rond groen

Taetske Guillaume ©

Website: Healthy Anti Aging Alternatives
Land: Spanje

Taetskes boerderij

Taetske’s boerderij

Hallo iedereen, ik wil je graag in een notendop vertellen over mijn leven. Na de oorlog emigreerden mijn Nederlandse ouders naar Australië, waar ik werd geboren op 8 mei 1950. We verhuisden naar Europa toen ik 3 en een half jaar oud was. Ik heb een fijne jeugd gehad in Nederland. We hadden geen tv in huis omdat mijn ouders liever luisterden naar klassieke muziek. We hadden een prachtige tuin en bezochten musea en concerten. Ik was heel creatief. Ik bespeelde instrumenten en schreef kleine stukjes muziek. Tekenen, schilderen, werken met klei, jurken maken en indiaantje spelen met de kat en de hond in de tuin. Op school was ik geen succes omdat ik dyslectisch was en wiskunde niet mijn ding was. Mijn ouders dachten dat ik beter zou zijn in het leren van andere talen. Ze hadden gelijk en ik ben erg dankbaar voor deze opleiding. Een half jaar in Zwitserland, 1 jaar Duitsland, 2 scholen in Engeland in totaal 1 jaar en 7 maanden in Frankrijk. Mijn ouders zijn naar Italië verhuisd, dus ik werd naar Perugia gestuurd naar de universiteit voor buitenlanders. Ik werkte toen 3 maanden op een Grieks cruiseschip. Daarna werd ik een toeristische gids voor het Duitse bedrijf Neckerman en werkte aan de Adriatische kust en deed de rondreis door Italië tijdens een zomerseizoen. Ik ben overgestapt naar de TUI, de grootste toeristische organisatie in Europa, en werd naar het noorden van Spanje, Catalonië, gestuurd voor de zomer, winterseizoen op Gran Canaria, nog een zomer in Catalunya om vervolgens in november 1976 te worden gestationeerd in het zuiden van Spanje, de Costa del Sol. In 1978 werkte ik 7 maanden op een Russisch cruiseschip. In 1986 stopte ik met de reisbranche om mijn tijd te wijden aan mijn biologische boerderij. In 1980 kwam ik in een ruïne terecht en werd ik verliefd op die plek. Ik stopte al mijn spaargeld in dit project. Helaas stierf mijn verloofde 1 jaar na mijn verhuizing. Omdat ik ruimte had, had ik altijd veel katten en een aantal honden. De jaren zijn snel voorbijgegaan omdat er altijd veel te doen is op een boerderij. Ik deel mijn leven met Michael. Hij emigreerde in augustus 2016 vanuit de Verenigde Staten naar Spanje. Hij kwam met 156 dozen, meubels, zijn geliefde motor (een Victory) en zijn geliefde auto (een Ford Thunderbird). Om het verhaal compleet te maken, moet ik Miss Shugar niet vergeten, ze is groot en wit en ook doof, zij is een kat. In januari 2017 ben ik begonnen met 2 websites, zodat ik kan schrijven over mijn hobby’s, dingen die me interesseren en ook over dingen die in onze wereld gebeuren, waarop ik misschien wil reageren. Het hebben van een website faciliteert deze dingen. Gelukkig weet Michael alles van technische dingen, dus dat is een grote hulp.

Taetske

 

Dank je wel Taetske, voor je doordachte artikel over de 5G straling en de gevolgen voor onze planeet, de mensen, dieren en planten, Loes

Andere interessante artikelen op deze website

 

Dierenleed in Nederland

Dierenleed is niet beperkt tot damherten

Nog even een ballonnetje oplaten

Nog even een ballonnetje oplaten hoor

Gerelateerde berichten
Nog even een ballonnetje oplaten
Nog even een ballonnetje oplaten

Loes Knetsch © Mijnheer Dijkhoff sloeg de plank behoorlijk mis met het oplaten van 500 helium ballonnen tijdens een VVD-congress. Lees meer...

De opwarming van de aarde is echt
De opwarming van de aarde is echt

Ondanks dat er wereldwijd een klimaat crisis ontstaat, zijn er nog steeds mensen, inclusief the machtigste man ter wereld, de Lees meer...

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Translate other languages »