Onmenselijk vluchtelingenbeleid blijft slachtoffers maken

Onmenselijk vluchtelingenbeleid blijft slachtoffers maken

Zou er ook een lampje moeten gaan branden bij onze Europeese leiders?

De organisaties Save the Children en Artsen zonder Grenzen veroordelen het EU beleid en de Turkije-deal. Artsen zonder Grenzen heeft besloten om geen geld meer te accepteren van de EU die dit wanbeleid niet wil wijzigen. Ook de UNHCR weigerde mee te werken aan een verplaatsing van vluchtelingen.

Onmenselijk vluchtelingenbeleid blijft slachtoffers maken

De wereld heeft een probleem

AFP PHOTO / STEFAN ROUSSEAU/POOL

Prioriteit van de EU

De prioriteit van de EU ligt op het bewaken van grenzen en niet op het helpen van mensen in nood. Het zit Artsen zonder Grenzen zo hoog, dat ze een steun van 50 miljoen euro van de EU weigeren te accepteren.

Vluchtelingen zijn mensen

Vluchtelingen zijn mensen, zoals jij en ik, op de vlucht voor geweld en erbarmelijke omstandigheden. De asielzoeker cq vluchteling wordt als nummer getypeerd. Vol trots wordt er vanuit het Nederlandse pluche geroepen dat de EU “maar” 2673 Syrische migranten heeft hoeven op te vangen sinds de Turkije-deal van kracht werd. Waarvan dan ook nog eens de meeste naar Duitsland zijn gegaan.

De beelden op het journaal

Ken jij de beelden op het journaal? Heb jij Minister Ploumen gezien? Er moeten dekens en matrassen heen? Nee, er moet empathie en compassie heen Minister Ploumen! Ik schaam me om Nederlander te zijn. Mensen die in de sneew lopen met blote voeten. Mensen die bezwijken aan de kou, terwijl er hier opvangcentra gesloten worden omdat er toch minder vluchtelingen deze kant op komen dan gedacht. Ik kon het niet nalaten om Minister Ploumen een Tweet te sturen.

Tweet aan Minister Ploumen

Klik op de Tweet om te re-tweeten

Hulporganisaties in de ankers

Wanneer de hulporganisaties in de ankers gaan over het onmenselijke vluchtelingenbeleid en alarm slaan over onmenselijke omstandigheden, geld weigeren en veroordelingen uitspreken, zit er toch wel iets drastisch fout in het beleid wat de politica, lekker achteroverliggend in het pluche, verzinnen. Het is heel erg makkelijk, om vanachter je bureau, in je lekker verwarmde kantoor, een beleid uit te stippelen voor anderen.

Menselijke actie

Zou het ook een goed idee zijn om deze mensen hier te laten overwinteren in onze leegstaande opvang locaties?

Syrische vluchtelingen in de sneeuw

Loes Knetsch

Wil je graag schrijven op een website

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Translate other languages »