Medische Claims Voor Neushoorn Hoorn Poeder

neushoorn

Medische claims voor neushoorn hoorn poeder

Medische claims voor neushoorn hoorn poeder zijn werkelijk absurd. Volgens de mensen die het verkopen op de markten van Oost-Azië, kan neushoor hoorn in poedervorm dienen als een geneesmiddel voor kanker. Het wordt aangeboden als een all-in gezondheid tonic, een seksuele stimulans, en een middeltje tegen en de behandeling van hoge koorts.Hoewel dit door velen in het Westen bespot wordt, zie je aan de vorderingen van de verkopers die vertellen over de ‘medicinale krachten’  van neushoorn hoorn materie, dat dit algemeen aangenomen is in de regio, de aanhoudende vraag naar neushoorn hoorn producten zorgt voor een slinkende neushoorn bevolking.

Medische claims voor neushoorn hoorns

Ik ben geen pijnstiller

Sinds het begin van dit jaar zijn er alleen al in Zuid Afrika meer dan 400 neushoorns gedood voor hun hoorn. Terwijl 25 jaar geleden, slechts 25 neushoorns per jaar werden gedood, het aantal gedode neushoorns is toegenomen en bereikte in 2011 de 448, en dit jaar was het aantal onthoornde neushoorns in september al 430 volgens het ministerie van Milieu. Een eewenoud bestaand geloof in de geneeskrachtige werking is er de oorzaak van. Al jaren leeft het idee, dat de poeder, gemaakt van de hoorn van de neushoorn, een afrodisiacum en seksuele stimulans geeft. Volgens de onderzoekers is het echter een ongefundeerde bewering en het wint nu terrein in de Vietnamese samenleving. Neushoorn hoorn is al meer dan 2000 jaar een traditioneel gebruik in de Chinese geneeskunde voor verschillende aandoeningen die variëren van vergiftiging, hallucinaties, tyfus, zweren en koorts.

En omdat we weten dat de traditionele medicijnen vaak een basis hebben in de wetenschap, kan dat hier ook het geval zijn?

Neushoorn hoorn poeder tegen kanker?

Er zijn geen effecten bekend op kanker of andere aandoeningen. Vietnamese sprekers op een bijeenkomst vorig jaar van de Coalitie tegen Wildlife Trafficking in Johannesburg, bevestigden dat neushoorn hoorn vaak werd verkocht – en gekocht – in Vietnam als een behandeling voor kanker en andere ernstige kwalen. Dit alles, ondanks de studies die geen verband leggen tussen het innemen van neushoorn hoorn poeder en genezing van kanker. Neushoorn hoorn poeder is niet langer goedgekeurd voor gebruik door de traditionele Chinese geneeskunde en er is geen enkel bewijs voor de effectiviteit van neushoorn hoorn poeder als een geneesmiddel voor kanker. Er is geen bewijs dat neushoorn hoorn poeder een effectieve behandeling is voor kanker en dit is niet gedocumenteerd, noch is het goedgekeurd door het klinisch onderzoek in de traditionele Chinese geneeskunde.

Marketing truc voor stervende mensenneushoorn

Dit maakt van de beweringen van de verkopers gewoon een “cynische marketingtruc om de winstgevendheid van de illegale handel te verhogen door zich te richten wanhopig, en vaak, stervende mensen. Dus als herhaalde studies de beweringen weerleggen over effecten tegen kanker, wat blijft er dan nog voor de neushoorn hoorn dealers over?

Nagelbijten tegen hoofdpijn?

Neushoorn hoorn poeder, vergelijkbaar met vingernagels, is gemaakt van geagglutineerd haar en heeft geen pijnstillende, anti-inflammatoire of anti-spasmolytische en het heeft geen bacteriedodende effect. Met andere woorden, het werkt niet tegen pijn, ontsteking, spierspasmen, maagkwalen of schoonmaken van wonden. Je kunt de werking ervan vergelijken met een paracetamol of nagelbijten tegen hoofdpijn. Medisch gezien is het hetzelfde alsof je op je eigen nagels zit kauwen.

Seksuele opwinding door neushoorn hoorn?

neushoorn

Hang dit plaatje boven je bed

 

De beweringen dat het een seksuele stimulans zou zijn wordt over het algemeen uitsluitend aangenomen in het Westen, en bijten op je nagels is niet een winstgevend plan om veel inkomsten mee te genereren. Als het publiek in Oost-Azië de wetenschappelijke studies weten te accepteren, zal de neushoorn hoorn poeder verkoop eindelijk een halt toe geroepen kunnen worden.

 

 

Want het is in alle gevallen altijd zo, waar vraag is blijft aanbod.

 

Teken de petitie, red de neushoorn!

Loes Knetsch

 

Gerelateerde berichten
Vegetarier maar ik hou van vlees
koeien en schapen

Loes Knetsch © Als ik langs zo'n oven loop met kippetjes erin, ruikt dat wel zo lekker. Of wanneer iemand spekkies bakt Lees meer...

Welk bericht zou een buitenaardse intelligentie aan de mensheid geven?
Welk bericht zou een buitenaardse intelligentie aan de mensheid geven

Wanneer er een buitenaartse intelligentie onze aarde komt bezoeken en ons zou gaan beoordelen op de staat van de aarde Lees meer...

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Translate other languages »