Emoties bakken je een poets

Hoofdstuk 8 Emoties bakken je een poets

Emoties halen een grap met je uit. Met je gedachten kun je bepaalde emoties oproepen, sturen maar ook wegsturen. Als je verdriet hebt zal dit je heel erg veel moeite kosten. Dat moet en mag je ook niet wegstoppen, maar recht aankijken en het zien voor wat het is en het een plaatsje geven. Het is altijd belangrijk om natuurlijke emoties, als verdriet, toe te laten. Verdriet moet altijd verwerkt worden. Een emotie als jaloezie komt vaak voort uit een gebrek aan (zelf)vertrouwen, werk dan aan dat (zelf)vertrouwen. Wees niet bang om iets op te geven als het niet meer werkt voor jou.

We hebben met heel veel emoties te maken, leuke en minder leuke. Door aan leuke dingen te denken, kun je zelf de besturing van je emoties in handen nemen. Ik wil hiermee de invloed duidelijk maken tussen positieve en negatieve emoties. Dat een emotie iets is wat je hebt in plaats van bent.

Begrijp je dat je met roddelen, pesten en lelijke woorden je eigen leven minder mooi maakt?

Begrijp je dat je dit zelf veranderen kunt?

Hieronder heb ik een beeldende tekening gemaakt om ook aan kleine kinderen hun gedachtekracht uit te kunnen leggen.

Emoties bakken je een poets
Laat ze met vetkrijt de vakjes inkleuren, kleur daarna zwart en trek er met de achterkant van een potlood figuurtjes in of maak de cirkel weer helemaal gekleurd.

Bij kleine kinderen kun je goed ervaren dat lachen in een oogwenk om kan slaan in een woede uitbarsting, en weer terug.

Elk mens kan dit van nature.

Waak ervoor dat nare emoties zich gaan nestelen. Kom er los van.

Emoties bakken je een poetsEmoties bakken je een poets

 

 

Gerelateerde berichten
Verzoek toegang tot data

U kunt uw gegevens opvragen die zijn opgeslagen in onze WordPress-database (opmerkingen, formulieren enz.). door uw e-mailadres in te vullen. Lees meer...

Gevolgen van Pesten

Hoofdstuk 7 Gevolgen van Pesten “Dit doen lelijke woorden en pesten met mij en een ander” Wat woorden kunnen doen Lees meer...

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Translate other languages »