De jungle van Calais waarom bouwen ze er geen muur omheen?

de jungle calais

de jungle calais

We bouwen gewoon een muur

7000+ vluchtelingen, onder erbarmelijke omstandigheden. Gevangen tussen 2 landen. Maar ze hebben een oplossing! Geweldig! We bouwen gewoon een muur. Zodat we geen last meer van ze hebben. De jungle van Calais, waarom bouwen ze er geen muur omheen? Dan zien we het probleem gewoon niet meer. 4 meter hoog en een kilometer lang en 2,3 miljoen gaat het kosten.

De jungle van Calais, waarom bouwen ze er geen muur omheen

De jungle van Calais waarom bouwen ze er geen muur omheen

Wanneer leren we iets van de geschiedenis

Van wie zouden ze dat idee opgepikt hebben? Donald Trump? Die heeft het ook over muren bouwen, maar dan aan de Mexicaanse grens. De geschiedenis heeft ons toch wel geleerd dat muren alleen maar ellende brengen. Zijn we de Berlijnse muur alweer vergeten?

20 miljoen voor de veiligheid

De veiligheid voor wie? Worden de vluchtelingen daar ook onder gerekend? Of is het alleen voor de extra politie macht die de ene ontruiming na de andere gaat doen? 20 miljoen is 20 met 6 nullen. Dat is een hoop geld om uit te geven aan een probleem wat je niet wilt aanpakken, maar weg wilt stoppen. Dat is 20.000.000 euro om geen resultaat mee te behalen. Want het probleem wordt er niet mee opgelost.

Kunnen onze leiders nog wel slapen?

Wat denk jij? We hebben het hier over mensen! Kinderen die ouders hebben. Ouders die geen idee hebben van de omstandigheden waar ze hun kinderen naar toe hebben laten gaan. En alles om een beter leven te creëren. Wat is er mis mee, dat je meer wil dan een handje rijst per dag?

Europarlement

Is er nu niets anders wat de heren politici kunnen verzinnen? Dan een muur bouwen?

Of een deal sluiten met Turkije. De deal: Voor elke terug gebrachte vluchteling vanuit Griekenland, neemt Europa hetzelfde aantal vluchtelingen vanuit Turkije op. Simpel gedacht, goed plan! Als het zou worden nageleefd.
Maar dat doen we niet, we brengen lekker geen vluchtelingen meer vanuit Griekenland naar Turkije. En lezen grote koppen in de krant.

“Vluchtelingenstroom is gestopt”

Lekker makkelijk!

Ik heb ook geen pasklare oplossing voor alle problemen, maar ik ben dan ook geen politicus.

Maar een muur bouwen is toch wel van de zotte!

Loes Knetsch

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Translate other languages »